Arcesztétika / Lézer / Anti-aging

Viszkető, száraz bőr - Atopiás dermatitis

Mi az az atopiás dermatitis?

Az atopiás dermatitis részben öröklött, részben külső tényezők által provokált hosszú lefolyású betegség. A betegségről okairól, az atopiás dermatitis és az ételallergia kapcsolatáról bővebben itt olvashat.

Jellegzetessége, hogy elmosott szélű, száraz, piros, viszkető kiütések jelentkeznek a bőrön. Csecsemő korban a főként az arcokat érinti, de a tünetek a törzsön, végtagokon is előfordulnak.Típusos, hogy a pelenka területe szinte kivétel nélkül megkímélt. Ennek oka, hogy a pelenka jó vízzáró tulajdonsággal rendelkezik. Emiatt párás környezetet biztosít, nem engedi, hogy a bőr kiszáradjon. Bár a gyermeket nem csomagolhatjuk folpackba, csak azért, hogy javuljanak a tünetei, a bőr bázisterápiája, a zsírozás pont a fentieken miatt nélkülözhetetlen.

Ha a betegség krónikus lefolyású, akkor miben tudok segíteni?

Az atopiás betegek rendszeres gondozásra szorulnak. Mivel a betegség oka komplex. A hatákony kezeléshez szintén komplex látásmód és kezelési stratégia szükséges. Rendelésemen a vizsgálatot követően a betegség természetéről adok részletes felvilágosítást, praktikus tanácsot az otthoni kezeléshez kitérve a gyakori otthoni buktatókra. Emellett elvégezzük a megfelelő kivizsgálást is.


Az előjegyzéshez kattintson ide!