Arcesztétika / Lézer / Anti-aging

Körömeltérések

Újszülöttem körme deformált megvastagodott. Mit kell tennem. Lehet, hogy gombás?

Újszülöttek esetén a körmök gyakran deformáltak. Ennek oka, hogy ujjuk picike, a köröm növekedése gyors. Amint a kis ujjacskák nagyobbak lesznek, várhatóan a probléma magától meg fog oldódni. Ebben az esetben gombaellenes kezelés nemcsak fölösleges, de nem is javasolható.

Fiatal gyermekem nagy lábujj, hüvelyk- vagy mutatóujj körme lemezszerűen töredezett. Mit tegyek?

A járás öröme nagy szabadságot ad gyermekeinek, a határok kitágulnak, amiket fel kell fedeznünk. A sok izgalom közepette főként fiaink nem veszik észre az apróbb sérüléseket: belerúgnak ebbe-abba, olyan sok minden érdekes van a kertben, amit meg kell kapargatni! Teendő szerencsére nincs, a gyermeke egészséges!

Gyermekem körmén apró fehér csíkok jelentek meg? Milyen vitamint adhatnék neki?

A közhiedelemmel ellentétben ezek az elváltozások szintén a körömágyat ért mikrotraumák eredményei. A köröm lenövésének sebességéből és  a csík távolságából "visszaszámolható", mikor érte gyermekünk körmét a sérülés. A sok csík azt jelenti, hogy szerettünk szerencsére aktív életet él. Gondoljunk arra, hogy vitamin hiány esetén a teljes körmön egyöntetűen jelentkezne a "hiánybetegség", ezen túl a haj és egyéb szervünk műküdése is érintett lenne.


Az előjegyzéshez kattintson ide!