Arcesztétika / Lézer / Anti-aging

Bioszálas bőrfeszesítés

Mi is az a bioszálas bőrfeszesítés (finomszálas arcfiatalítás, Fine Thread Contour - FTC)?

Bioszálas tű

A beavatkozás során felszívódó sebészi szálat juttatunk az arcbőr mélyebb rétegeibe. A fonál felszívódása közben aktiválja a szervezet regeneratív folyamatait, ami a támasztó szövetek újratermelését indítja be. A fiatal kötőszövet ismét rugalmas, a bőr feszes lesz, a ráncok kisimulnak. A kezelés a biostimulációs, kollagén indukciós kezelések családjába tartozik.

A kezeléstől általában minimális feszesítő hatás várható, adott esetben szükséges lehet 1-2 évente ismételni, hogy az idő múlását ellensúlyozzuk. Jelentősan laza bőrfelület kifeszítését önmagában ettől várni nem reális cél. Ez esetben a fogazott szálakkal ÉS hialuronsavval történő kombinációtól várható elfogadható eredmény.

Biostimuláló kezelésről van szó, így az elért hatás esetenként jelentősen eltérhet. Általában fiatalabb korban mutat jobb eredményt, így önmagában leginkább 35-40 éves korig javasoljuk. Ezt követően legtöbbször már javasolt egyéb kezeléssel kombinálni.

"Doktor Úrnál bioszálas feszesítésre jelentkeztem. Féltem a fájdalomtól, viszont megelőzés céljából szerettem volna igénybe venni a kezelést. Doktor úr profizmusa csodálatra méltó, betegközpontú, nyitott személyiség. A kezelés enyhe fájdalomal járt, kibírható. Aznap éreztem kicsit a szúró idegen érzést, de ez a harmadik napra teljesen megszűnt. Minimális duzzanat volt, ami szerintem 1 napig volt észlelhető. Bevérzésem nem igazán volt, csak minimálisan egy kis halvány árnyéka. A környezetem is látta a változást, feszesebb lett az arcom. Amit a kezelés ígér, azt 100%- ban teljsíti. Nagyon elégedett vagyok!"

H.D. (25)

Tájékozódni szeretnék a kollagén indukciós kezelésekről.

Milyen problémák kezelésére használható?

Ha az ölünkbe helyezünk egy tükröt és belenézünk, meglátjuk a 10 évvel későbbi arcképünket. Ez az hírhedt "tükörpróba".

Ha nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, úgy érezzük, az arcunk ereszkedik, a kezelést nekünk találták ki!

A kezeléssel az arc támasztó szöveteinek elvesztésének eredményeként kialakuló tónusvesztés, lógás, az ún. "hörcsögpofa" javítható eredményesen, valamint a bőr feszesítésére, a finom ráncok simítására is használható.

A kezeléssel az "tükörpróba" ijesztő eredményeit is megelőzhetjük, illetve korrigálhatjuk.

Fontos, hogy míg mélyebb ráncaink kezelésekor hialuronsav bevitelével a további súly a pegyhüdt tónust csak tovább rontja, ezzel a kezeléssel az arc saját építő folyamatait stimuláljuk. Természetesen megfelelően alkalmazva a hialuronsavas töltésnek is megvan a létjogosultsága más indikációkban.

Ez az aranyszálas behúzás?

Korábban a kezelések során valóban húztak be arany szálakat az arcban, de a piac árérzékenysége folytán világszerte végül a PDO (poly-p-dioxanone) szálak terjedtek el, ami már 80-as évek óta ismert és biztonsággal használt felszívódó varróanyag. A bőrbe helyezve kb. 6 hónap alatt felszívódik. Hatására a bőr regeneratív folyamatokat indít be, aminek eredményeként fokozódik a kollagénszintézis, a bőr feszesebbé válik.

A szálak lehetnek egyenesek (mono), csavartak (screw), dupla szálúak (twin) vagy akár fogazottak (cog). Nagyobb felülettel erélyesebb kollagénstimuláció érhető el.

Mi az a fogazott / cog szál? Mire használható?

A cog szálak ugyanolyan szálakból épülnek fel, mint a hagyományos szálak, azonban a gyártás során apró bevágások kerülnek az oldalára. Ennek eredményeként jön létre a fogazott felszín.

A fogazott (cog) szál használatával nemcsak a lassú kollagénstimuláció indukálható, hanem a szálak meghúzásával azonnali, enyhe arcemelő hatás is elérhető.

A beavatkozást követően a feszítő hatás érezhető is, ami esetenként akár néhány napig szokatlan, kellemetlen is lehet.

Mi az a 4D cog?

A 4D cog szál felületén nem egy síkban, hanem a szál palástján egy spirál mentén helyezkednek el a fogak. Ez a szövetekben jobb tapadást biztosít a szálaknak.

Mi az a fél kanül? Jobb mint a hagyományos tűs felvezetés?

A fogazott szálakat hagyományosan tűs felvezetőkkel gyártják. Az éles tű könnyű felvezetést biztosít, azonban az érképletek elvágása is előfordulhat. A félkanülös módszer mellett a felvezető vége részben tompa kialakítású. Emiatt bár a felhelyezése nehezebb, az érsérülés és a következményes bevérzés ennek a módszernek a használatával ritkábban jelentkezik, mivel a képleteket eltolja maga elől.

A fél kanül vége tompa, így vérzési szövődmény ritkábban jelentkezik.

A fél kanül vége tompa, így vérzési szövődmény ritkábban jelentkezik.

Mikor láthatom a hatást?

A kezelés az biostimuláló kezelések csoportjába tartozik. Ez azt jelenti a fentiek fényében, hogy a hatás nem azonnal, hanem hónapok alatt fokozatosan alakul ki az kollagén termelődésével párhuzamosan.

A fogazott szálak esetén az arc felhúzását követően az eredmény azonnal látható.

Az eredményt az alvás mennyisége, dohányzás, életmód, táplálkozás, genetikai tényezők és életkor is befolyásolhatják.

Hány szálat kell behúzni a látható eredmény érdekében?

A jó eredmény elérése érdekében egy alkalommal minimum 50 szálat húzunk, de a teljes arcba akár 100 szál behúzása is szükséges lehet. Azonban fontos, hogy ezeknek nem kell egyszerre történniük, az arc kisebb területei kevesebb szállal is kezelhetőek. Általánosságban elmondható, hogy az első kezelés előtt kezelési tervet állítunk fel. A kívánt hatás elérése kezeléssorozattól várható, hisz egy alkalommal ritkán garantálható a megfelelő szálsűrűség.

Fogazott szálakból kevesebb felhasználása szükséges: jelenleg egy teljes arckezeléshez 10 szálat használunk.

Miért jó?

A módszer előnye, hogy minimál invazív, a beavatkozást követően a regeneráció gyors. Fiatalabb korban, még a nagyobb ráncok kialakulása előtt elkezdve, az kezelést időről időre megismételve a középkor elérésére jelentősen kevesebb és sekélyebb ráncunk lesz, így fiatalságunk sokáig megőrizhető marad.

Egy viszonylag új kezelési módszerről van szó, emiatt még nem terjedt el annyira széles körben, mint a Botox és a hialuronsavas feltöltés.

Meggyőződésem, hogy az esztétikai kezelések egyik alappillére, hogy ne csak látványt nyújtsunk, hanem az arc szöveteit valóban fiatalítsuk meg, indítsuk be a támasztó struktúrák újraképződését, őrízzük meg fiatalos, ruganyos bőrünk.

Mindezt lehetőleg minimálisan invazív beavatkozással, minimális fájdalommal, lehetőleg azonnali felépüléssel. Mivel ez a kezelés mindezt nyújtja számunkra, szeretném Vendégeim minél szélesebb körével megismertetni ezt az eljárást.

Amennyiben kérdése van, tájékozódni szeretne, kérem bátran hívjon fel telefonon: +36 (70) 942 5088.

Hogyan zajlik a kezelés?

A kezelés során a tónusvesztett bőrterületekre juttatjuk be a szálakat egy tű segítségével. A tű felépítésének köszönhetően az úgy távolítható el a bőrből, hogy eközben a szálak az arcban maradnak. Általában helyi érzéstelenítést követően végezzük, bár a kezelés szinte kivétel nélkül az elképzelthez képest jóval kevesebb fájdalommal, inkább kellemetlenséggel jár. Valójában a kezeléshez a rutinos Vendégek nem is szoktak fájdalomcsillapítást kérni!

A kezelés hatásossága nemcsak a kivitelezéstől függ, hanem nagyban mutat egyéni változatosságot! Általánosságban azonban elmondható, hogy több szál behelyezése látványosabb eredményt okoz. 

Az arcon, homlokon túl kezelhető a toka, felkar, has, comb területe is, bár ezek fajlagosan drágábbak lehetnek a nagyobb felület miatt. A kezelést követően néhány napos bevérzés, duzzanat kialakulhat, mely ritkán elhúzódhat.

Már láttam róla videót. Borzasztóan, ijesztően néz ki. Biztosan iszonyatosan fájdalmas. Én biztosan nem merném kipróbálni!

A kezelés látványa tényleg szokatlan, gyakran ijesztő lehet. Szerencsére a kezelés NEM JÁR JELENTŐS FÁJDALOMMAL, de átmeneti kellemetlenség előfordulhat, főként a fogazott szállal történő kezelés esetén. Ne tartson a kezeléstől, jó szívvel ajánlom!

Mikor válasszam a bioszálas arcfiatalítást?

Ha nemcsak szépülni szeretne, de szeretné, ha arcbőre tartósan fiatalodna is. Ha elfoglalt és nem szeretne hosszas lábadozási idővel bajlódni. Fontos, hogy a bioszálas arcfiatalítás az előrehaladott esetekben nem helyettesíti a plaszikai sebészeti beavatkozást.

Miért nem Botox?

A Botox egészen másra való: a szem körüli, a homlok és az orrgyök ráncainak kisimítására. Bár a FTC kezelés a homlokon is alkalmazható, hatása enyhébb, lassabban alakul ki, de sokszor természetesebb, és mindenképp hosszabb hatást eredményez.

Tájékozódni szeretnék a Botox kezelésről.

Miért nem hialuronsav?

A hialuronsav a mélyebb ráncok aljának megemelésére való, hatása csaknem azonnali. Ilyen gyors és ilyen fokú hatás FTC kezeléstől nem várható. Azonban az FTC nemcsak palástolja, hanem orvosolja is a problémát, a nasolabiális redőt az arc emelésével sekélyíti, hatása is hosszabb ideig tart. Nemcsak egy-egy ránc kezelésére fókuszál, hanem az arc általános megjelenését javítja a kötőszövet frissítésén keresztül.

Tájékozódni szeretnék a hialuronsavas ráncfeltöltésről.

Miért nem dermaroller?

A FTC kezeléssel jelentősebb fokú arcemelő, feszesítő hatás érhető el a hosszas bőrpír nélkül.

Tájékozódni szeretnék a dermaroller kezelésről.

Miért nem lézerkezelés?

Bár a lézeres kezelés elsősorban a felsőbb bőrrétegeket kezeli, míg a szálakkal a mélyebb szöveti struktúrák érhetőek el.

Lehetnek-e mellékhatások?

Mellékhatásként a tű lefutása mentén bevérzés jelentkezhet. Ezek általában kicsik, 2-3 hét alatt felszívódnak, sminkkel jól takarhatóak. Igen ritkán gyulladás jelentkezhet.


Finomszálas tűbehúzás / thread kezelés / bioszálas arcfeszesítés debreceni bőrgyógyászati, esztétikai magánrendelésemen

Finomszálas tűbehúzás / thread kezelés / bioszálas arcfeszesítés elvégzésére lehetőség van debreceni bőrgyógyászati, esztétikai magánrendelésem. Cím: Debrecen, Varga u. 1, I. emelet, 2. ajtó. A szolgáltatás előzetes bejelentkezést követően vehető igénybe. Az árakról az alábbi linkre kattintva tájékozódhat:

Árak


Ha nemcsak szépülni, de fiatalodni is szeretne, kérem hívjon fel! Ne feledje, egy telefon hívás még nem jár elkötelezettséggel!


Ajánló:

Ha érdeklődik az esztétikai kezelések iránt, érdekesnek találhatja az alábbiakat:


Az előjegyzéshez kattintson ide!