Arcesztétika / Lézer / Anti-aging

A hegkezelés lehetőségei

Ha a bőrt érő károsodás mély (pl: külső sérülések, égés, gyulladások), a hám regenerációja nem lehet teljes. Ez esetben a jelentős hámhiányt az eredeti szövet helyett hegszövet pótolja. Ez funkciójában és küllemében elmarad az eredeti szövet minőségétől.

A bőrön a hegszöveteket az egyszerű áttekinthetőség miatt két csoportra oszthatjuk. A hegszövetek egy csoportja a bőr felszínéhez képest besüpped, ezek az úgynevezett atrophiás hegek. A másik csoportjuk kiemelkedik a bőrfelszínből. Ezek a hypertrophiás hegek. A két csoport a kezelési lehetőségek szempontjából is lényeges eltéréseket mutat.

A besüppedt (atrophiás) heg

Ez a hegtípus gyakran jelentkezik az arcon, főként aknés gyulladások helyén láthatjuk.

A támasztószövet újdonképződésének stimulálása útján javítható állapot. Erről bővebben itt olvashat. Ár/érték arányban a dermaroller jó  választás ezen elváltozások kezelésére. A legjobb eredmény a szövetek mély, lézeres stimulálását követően érhető el. Adott esetben heg alapjának hialuronsavas feltöltésével a kezelés kiegészíthető.

A kiemelkedő (hypertrophiás) heg

Kialakulásának oka, hogy a szervezet a sérülésre túlzott hegképződéssel válaszol. Ezek a hegek szintén jelentkezhetnek gyulladásos pattanások helyén a mellkason, vállakon, háton fordul elő leggyakrabban. Kezdetben szép műtéti hegek helyén is előfordul, erre a legjellegzetesebb hely a szegycsont előtti terület.

Az állapoton rendelőnkben injekciós kezeléssel tudunk javítani, ár/érték arányban kiválónak mondható eljárás. A legjobb eredmény pulzáló festéklézerrel történő kombinációval érhető el. A szövetek károsítását eredményező (ablatív) lézerek, pl. (Erbium, CO2) a szövetek sérülésével újabb kóros hegképződést indíthatnak el, emiatt használatuk különös óvatosságra int, a fentiek miatt nem jelentenek ideális megoldást. A műtéti beavatkozás (hegkimetszés) ez esetben szintén nem javasolt, mivel ennek következtében további kóros hegképződésre, az állapot további romlására számítatunk.


Ajánló:

Ha érdeklődik az esztétikai kezelések iránt, érdekesnek találhatja az alábbiakat:


Az előjegyzéshez kattintson ide!