Arcesztétika / Lézer / Anti-aging

Akne, pattanás

Serdülök, tele vagyok pattanásokkal. Már mindent kipróbáltam, de nem használ semmi! Mit tegyek?

A pattanások kezelésére mindenkinek megvan a házi fortélya.

Az enyhe pattanások kezelésére számos cég gyárt helyi készítményeket, amelyek közül számos kiváló is akad.

A bőrgyógyász igazi feladata akkor kezdődik, amikor ezek az otthoni megoldások csődöt mondanak.

Fontos, hogy a pattanás / akne az esetek túlnyomó többségében az érintettek számára is megnyutatóan kezelhető. Nem nyugodhatunk bele abba, hogy pattanásos az arcom, mellkasom, hátam, mert idővel torzító hegek alakulhatnak ki. Vallom, hogy nem mindegy, hogy milyen bőrrel állunk az oltár elé. Rendelésemen ezeket az eseteket szeretném megelőzni, amennyire lehet a már kialakult állapotot megfelelő mederbe terelni.

Tudnunk kell, hogy a kialakult hegek kezelését csak a gyulladásos folyamat teljes lecsengését követően érdemes megkezdenünk, hiszen ha nem tudjuk megakadályozni a gyulladásos tünetek ismételt kialakulását, a hegesedés ismét folytatódhat.

Már elmúltam 20 éves és most jelentkeztek a pattanásaim? Mi történik velem?

A felnőttkori pattanás különbözik a serdülőkoritól. Inkább az áll vonalában és az ajak alatti területen jelentkeznek a pattanások és a mélyen ülő csomók. A tünetekért rendszerint a hormonális rendszer változásai, valamint a faggyúmirigyek veleszületett hormonérzékenysége együttesen tehetők felelőssé. Ez nem azt jelenti, hogy baj van a hormonrendszerrel, csak azt hogy annak változásaira a faggyúmirigyek fokozottabban reagálnak.Ritkán egyéb eltérések is állhatnak a tünetek hátterében, ennek kivizsgálása is fontos.


Szerencsére a fenti állapotok jól befolyásolhatóak. Amennyiben kérdése van, kérem vegye fel velem a kapcsolatot, egyeztessünk időpontot!


Az előjegyzéshez kattintson ide!