Arcesztétika / Lézer / Anti-aging

Hialuronsavas ráncfeltöltés, ránctalanítás, ajakfeltöltés

Mi is az a ráncfeltöltés?

A ráncfeltöltés lényege, hogy valamilyen módon a ránc vagy redő alapját megemeljük. Ettől a ránc sekélyebbé válik.

A ráncfeltöltés nem tévesztendő össze a botulinum injekciós terápiával. Utóbbi nem a ráncok feltöltését jelenti, hanem azok kisimulását eredményezi.

Tájékozódni szeretnék a botulinum kezelésről!

Rendelőnben a ráncfeltöltést hialuronsavval végezzük: egy áttetsző kocsonyaszerű anyagot juttatunk a szövethiány vagy ránc területére.

Miért válasszuk a hialuronsavat?

A hialuronsav egy, a szervezetben is megtalálható anyag, így biztonságosan használható. Nem szokott hegesedés, allergiás reakció kialakulni, nem toxikus - ellenben több más készítménnyel. Tovább növeli a biztonságát, hogy van "ellenszere". Nemkívánatos esetben beadható egy olyan injekció, aminek hatására a készítmény lebomlik, eltűnik a szervezetből.

A hialuronsav kiváló vízmegkötő képességgel rendelkezik. Mivel megköti a vizet, ezért megduzzad, ezzel biztosít volument a kívánt helyen.

A keresztkötött hialuronsavat a szervezet enzimei lassan bontják le. A hatás személytől és a hialuronsav minőségétől függően fél-egy évig, bizonyos esetekben akár tovább is tarthat. Ezt követően a kezelés ismétlése válhat szükségessé.

Mind a vízmegkötő képesség, mind a hatás időtartama függ a hialuronsav készítmény "keresztkötöttségétől".

A hialuronsavval hatékonyan, hosszan tartóan és biztonságosan kezelhetőek a szövetek öregedésével kialakuló ráncok és szövethiányok.

Mellékhatásként a injekció beadása helyén bevérzés, kék foltok, igen ritkán gyulladás jelentkezhet.

Mi a jelentősége a hialuronsavak keresztkötöttségének?

A nem keresztkötött hialuronsav molekulákat a szervezet gyorsan elbontja. Emiatt rövid hatásúak a kozmetikumokban alkalmazott hialuronsavak. Általános szabályként elmondható, hogy minél több keresztkötést tartalmaz egy hialuronsav készítmény, annál több időbe kerül azok lebomlása, így a hatás annál tartósabb. A nagyfokú keresztkötöttség nagyobb vízkötő kapacitással is együtt jár.

Közepesen mély és felületesebb ráncokba közepesen keresztkötött hialuronsavat alkalmazunk. Ezzel elkerüljük a terület túltöltését, azonban középtávú hatással számolhatunk.

Arcformálás során (az arci kötőszövet és zsír jelentősebb elvesztésekor, pl. beesett, lapos arc kialakulása esetén) az anyagot a szövetek mélyére juttatjuk. Ekkor nagyobb fokú vízmegkötésre, volumen pótlásra van szükségünk, így bátran választhatunk többszörösen keresztkötött készítményeket. Ezáltal a kialakult hatás is tovább tart.

Melyek a statikus ráncok?

A statikus ráncok az öregedés jeleiként alakulnak ki. Kialakulásuk lényege, hogy az arcban idővel csökken többek között a kötőszövet és a zsír mennyisége. Emiatt az arci szövetek kevésbé hidratáltak, csökken a gravitációval szembeni ellenállásuk. Ennek a szövetek megereszkedése lesz az eredménye, ami ráncok kialakulásához vezet. Klasszikus példája az orr-szájzugi ránc (nasolabialis redő) kialakulása.

A statikus ráncokat elsősorban a gravitáció kelti életre.

Megelőzésükre a biostimuláló kezelések (pl: bioszálas kezelés, lézeres kezelések) használatosak.

Kezelésükre megfelelő minőségű hialuronsavat javaslok.

Miért alakul ki az arcközépi szövethiány?

Az életkor előrehaladtával a csont-, izom-, zsír-, kötő- és hámszövet is fokozatos leépülést mutat. Ezt az életmód, alvás mennyisége, dohányzás, napfény, szolárium használat, genetika és hormonális hatások is jelentősen befolyásolhatják. A folyamat eredményeként a fiatalkori pirospozsgás, rugalmas kerek arc fokozatosan tónusvesztett, matt, laza, lapos karaktert vesz fel, ami az arcnak esztétikailag előnytelen, fáradt külsőt kölcsönözhet.

Az arcközép volumenének helyreállításával az arc megjelenése fiatalosabbá válik.

Az arcközép helyreállításának további előnye, hogy az arc ellenállóbbá válik a gravitációval szemben, a statikus ráncok mélysége (pl. nasolabialis redő) azok közvetlen kezelése nélkül is csökken. Azaz ebben az esetben a nasolabialis redő simulása a ránc hialuronsavas kezelése nélkül történik. Természetesen mélyebb redő esetében ezen terület kiegészítő kezelése is szükséges lehet.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az arc restrukturálása a fogyatkozó szöveteket önmagában nem állítja helyre. A megelőzés és a legjobb esztétikai eredmény eléréséhez nélkülözhetetlen a biostimuláló kezelések mielőbbi elkezdése. A saját szövetek termelésének serkentésével természetesebb eredmény érhető el, illetve késleltethető az öregedés jeleinek kialakulása.

Melyek a dinamikus ráncok?

A dinamikus ráncok a mimikai izmok fokozott működésének eredményeként jönnek létre. Így alakulnak ki például a szem körüli "szarkalábak" és a szemöldökök közötti területen található "mérges ráncok".

A dinamikus ráncokat a mimikai izmok keltik életre.

Megelőzésükre napszemüveg, valamint botolinum kezelés jön szóba.

Kezelésükre botolinum injekciós terápia, valamint speciális, rugalmas hialuronsav adása javasolt.

Miért különleges az új fejlesztésű rugalmas hialuronsav család, a Teosyal® RHA?

A korábbi fejlesztésű hialuronsavak nagy mennyiségű keresztkötést tartalmaznak, emiatt térszerkezetük jelentősen eltér a szervezetben található hialuronsavakétól. A nagyfokú keresztkötöttség előnye, hogy a készítmény tartós és erős, a ránehezedő teherrel szemben ellenáll. Ennek "ára" azonban a viszonylagos rigiditás, rugalmatlanság. Ezek a készítmények emiatt nem alkalmasak a dinamikus ráncok kezelésére: a mimikai izmok működésének eredményeként elsodródhatnak eredeti helyükről.

A dinamikus ráncok erősen keresztkötött hialuronsavval történő feltöltése nem kívánatos, előzetes botulinum kezelést igényel.

Az új fejlesztésű rugalmas hialuronsav szerkezetében nagyban hasonlít a szervezetben található hialuronsav molekulákra. Emiatt kevesebb keresztkötést igényelnek, nagyfokú rugalmassággal rendelkeznek. A rájuk nehezedő teher és a mimikai izmok működésének hatására nyúlnak, majd visszanyerik az eredeti helyzetüket. Ennek a tulajdonságuknak köszönhetően a dinamikus ráncok bizonyos esetekben ma már botulinum előkezelés nélkül is kezelhetőek.

A dinamikus ráncok kezelésére (ajak körüli ráncok, szarkalábak, mérges ráncok) csak rugalmas hialuronsav készítményt javaslok.

Mielőtt dinamikus ráncait kezeltetné, tájékozódjon arról, hogy az alkalmazandó hialuronsav készítmény megfelelő rugalmassággal rendelkezik-e!


Ránctalanítás, hialuronsavas ráncfeltöltés, ajakfeltöltés - Debrecen esztétikai magánrendelés:

Ránctalanításra, hialuronsavas ráncfeltöltésre debreceni esztétikai magánrendelésemen is van lehetőség:

Debrecen esztétikai magánrendelés - Dr. Markó Lóránt bőrgyógyász

telefon: (70) 942 5088

cím: Debrecen, Varga u. 1, I. emelet, 2. ajtó.


Ránctalanítás, hialuronsavas ráncfeltöltés, ajakfeltöltés - Nyíregyháza esztétikai magánrendelés:

Ránctalanításra, hialuronsavas ráncfeltöltésre nyíregyházi esztétikai magánrendelésemen is van lehetőség:

Nyíregyháza esztétikai magánrendelés - Dr. Markó Lóránt bőrgyógyász

telefon: (70) 942 5088

cím: Nyíregyháza, Hatzel tér 1, 100 Éves Patika, 1. rendelő.


A szolgáltatás előzetes bejelentkezést követően vehető igénybe. Az árakról az alábbi linkre kattintva tájékozódhat:

Árak


Ha nemcsak szépülni, de fiatalodni is szeretne, kérem hívjon fel! Ne feledje, egy telefon hívás még nem jár elkötelezettséggel!


Ajánló:

Ha érdeklődik az esztétikai kezelések iránt, érdekesnek találhatja az alábbiakat:


Az előjegyzéshez kattintson ide!