Arcesztétika / Lézer / Anti-aging

A bőr öregedése

Milyen folyamatok zajlanak a bőr öregedésekor?

Ha több embert megkérdeznénk, hogy miben látja a bőr öregedésének a jeleit, valószínűleg sokan a ráncok megjelenését említenék elsőként.

Emellett azonban a különféle pigmentált elváltozások, erek megjelenése is árnyalja a képet.

A ráncképződéssel nemcsak önmagában a ránc kialakulása a probléma. Ilyenkor a bőr felületesebb és mélyebb részei is átalakulnak. A kötőszövet mennyisége lecsökken, a bőr elvékonyodik, a külső behatásokkal szemben kevéssé ellenállóvá válik.

Különösen az alkaron vehetjük észre a kötőszövet mennyiségének drámai lecsökkenését. Idős korban az irha felett a bőr cigarettapapír vékonyságúvá válik, nagyon könnyen ráncolható, elveszti korábbi rugalmasságát. Ez esetben a legkisebb külső behatások is közvetlenül a kötőszövetet érik. Emiatt egy trauma eredményeként a kis erek nagyon könnyen elnyíródnak. Ezért figyelhetünk meg idősebb korban főként az alkaron számos bevérzést.

Az öregedéssel nemcsak a felhám és az irha sorvad, hanem a bőrfüggelékek is: a faggyú- és verejtékmirigyek mennyisége is csökken. Ezen túl a bőralja zsírszövetében, az izmokban, inakban és csontokban is a szövetek sorvadása figyelhető meg.

Az esztétikai beavatkozások során korábban elsősorban a szövethiány pótlását tűzték ki célul. Ennek a szűk látókörű megközelításnek részben technológiai akadálya volt. Ma már az utóbbi évtized intenzív fejlesztéseinek eredményeként az orvos-esztétika jelentősen átalakult. Ma már a saját szövetek újdonképződésével lassíthatjuk a fenti folyamatokat. A legtökéletesebb eredmény elérése céljából természetesen továbbra is szükséges lehet a szövetek hiánypótlása, de mindig a lehető legkisebb mennyiségben.

Esztétikai szempontból elsődleges cél a saját szövetek tartós, terv szerint elvégzett, előrelátó megerősítése.


Ajánló:

Érdeklődik a ránctalanítás lehetőségei iránt? Az alábbi linkre kattintva tájékozódhat:

A ránctalanítás lehetőségei

Ha érdeklődik az esztétikai kezelések iránt, érdekesnek találhatja az alábbiakat:


Az előjegyzéshez kattintson ide!