Arcesztétika / Lézer / Anti-aging

A fokozott izzadás kezelése

A fokozott izzadás alkati tulajdonság, nehezen befolyásolható állapot. Ilyenkor a villamoson kapaszkodás közben patakokban folyik rólunk a víz, nem tudunk írásban számot adni tudásunkról, mert elázik a papír. Nagyon kényelmetlen állapot, ami könnyen elveszi az ember önbizalmát.

A hónalji izzadás problémájáról és annak botulinum kezeléséről olvashat az alábbi páciens levélben:

"Számomra egy roppant kellemetlen és zavaró problémával kerestem fel Doktor urat: fokozott izzadás, különösen a hónaljak területén. A kezelés előtt még a téli mínuszban is képes voltam átizzadni a ruházatomat, de egy egyszerű bevásárlás vagy autóvezetés közben is jelentkezett a problémám, nem beszélve a stresszhelyzetekről. Doktor úr a hónaljak Botulinum A kezelését ajánlotta, melyről teljeskörű felvilágosítást kaptam és nem tartott tovább mint fél óra. Eltelt egy hét és a kezelés pozitív hatását már éreztem is: NINCS átvizesedett ing, póló, legyen bármilyen helyzet!! Óriási változás a mindennapjaimban, és a közérzetem is jobb lett! Visszatérő páciens leszek a Doktor úrnál. Teljes mértékben elégedett vagyok!" - L. András, 34é

A tenyéri izzadás problémájáról és annak botulinum kezeléséről olvashat az alábbi páciens levélben:

"Kb. 12-13 éves korom óta szenvedek tenyérizzadás problémával. Már az iskolában is nagyon idegesített, ha dolgozatírás közben elázott a papír a tenyeremtől, valamint a kézfogások is kellemetlenek voltak, de a kamasz korra fogtam és bíztam benne, hogy egyszer kinövöm és elmúlik... Hát nem... Sajnos nem tudtam kinőni, nem múlt el az indokolatlan tenyérizzadás. Tenyerem nem csak kánikulában vagy sportolás közben izzadt, hanem normál hőmérsékleten, akár tv nézés közben is. Persze otthon is zavart a dolog, de nem annyira, mint pl. egy kézfogás során vagy... Rendkívül zavaró és feszélyező érzés, amikor a kézfogásra úgymond készülni kell oly módon, hogy előtte a tenyeremet a nadrágomba törlöm... Mondhatni gátlásaim lettek emiatt. 
Ekkor találtam meg az interneten Dr. Markó Lóránt bőrgyógyászt, aki a tenyérizzadást Botox kezeléssel tudja orvosolni. Nem igazán tudtam elképzelni hogyan működhet ez a dolog, de doktor úr részletes tájékoztatást adott telefonon keresztül. Meggyőzött, így egyből időpontot egyeztettünk. 
Időközben olvastam néhány helyen, hogy a kezelés annyira fájdalmas, hogy altatásban is szokták végezni, sőt doktor úr is többször kijelentette, hogy a kezelés igen fájdalmas lehet, de véleményem szerint teljesen kibírható a dolog. Persze nem kellemes érzés, amikor az ember tenyerét tűvel szurkálják, de mivel a kezelés előtt 30 percig érzéstelenítő krém volt a kezemen, így elviselhető volt a fájdalom. 
Mindkét tenyerembe 50 szúrásnyi botox lett fecskendezve. Mivel jól viseltem a kezelést, így mindössze 10-10 percet vett igénybe a 2 tenyerem kezelése. 
A tűszúrás nyoma néhány napon belül szépen elmúlt, az indokolatlan izzadás pedig szinte megszűnt. Nem szeretném elkiabálni a sikert, mivel még csak 2 hete történt a kezelés, de jelenleg úgy tűnik, hogy hatásos volt. Mivel a nagyobb dózist választottam, ezért elvileg ennek az állapotnak kb. fél évig kellene tartani, de ha csak 4-5 hónapig már akkor is elégedett lehetek... Bízom benne, hogy a jelenlegi állapot minél tovább fog tartani. 
A kezelés nem olcsó, de ha tartósan, több hónapig megoldódik a probléma, akkor szerintem megéri. 
Doktor úr nagyon szimpatikus, korrekt, laza és jófej, az asszisztense pedig nagyon kedves és csinos. :) Egyelőre csak ajánlani tudom! " -  Sz.Z - 23 éves férfi)

Az állapot lényege, hogy az idegrendszeri aktiváció következtében a verejtékmirigyek körüli kis izmok összehúzódnak, és kifacsarják azokat. Ennek az eredménye a hirtelen nagy mennyiségű verejték.

Az állapot 2 alapvető módon kezelhető:

Az egyik lehetőség, hogy olyan helyi készítményeket alkalmazunk, ami a verejtéknyílásokat bezárják, így a kifacsarást követően nem tud kiömleni a verejték. Az izzadásgátló stiftek, dezodorok ezen az elven működnek.

A másik lehetőség, hogy a verejtékmirigyeket körülvevő izmokat tartósan elernyesztjük, így azok nem tudnak összehúzódni. Ez a megoldás botulinum A kezeléssel valósítható meg. A korábban említett, egyéb módon kontrollálhatatlan izzadás megszüntetésének egyetlen, valóban hatásos módja. A hatás időtartama személyfüggő, függ az egyén aktivitásától, életmódjától, átlagosan kb. 6 hónap, de bizonyos esetben akár 8-10 hónap is lehet. Akinek a fent részletezett, kóros fokú izzadása van, feltétlenül javaslom a kezelést, sokkal magabiztosabbnak fogja érezni magát!

Jó tudni, hogy a homlok ránctalanító botulinum kezelésének további előnye, hogy testedzés során a homlok izzadása is jelentősen csökken.

A kezelés során a hónalj területére több tűszúrással juttatjuk a botulinum A-t. Az verejtékmirigyek izmai ennek eredményeként fognak ellazulni, a fokozott verejtékezés megszűnik. A hatás kialakulásához kb. két hét szükséges. A beavatkozást nagyon finom, vékony tűvel végezzük, minimális kellemetlenséggel jár, amiért a hosszú távú előnyök messzemenően kárpótolnak!

Jó tudni, hogy a szervezet fő méregtelenítő szervei a máj és a vese. Ezzel ellentétben a közhiedelemben széles körben ugyanez a  bőrről és a verjtékmirigyekről terjedt el.

Nagyon fontos, hogy a kezelés biztonságos! Mivel a szervet méregtelenítését a máj és a vese végzi, nem kell tartanunk attól, hogy emiatt a "méreganyagok felhalmozódnak" vagy megbetegszünk.

Az árakról az alábbiakban tájékozódhat:

Árak


Ajánló:

Ha érdeklődik az esztétikai kezelések iránt, érdekesnek találhatja az alábbiakat:


Az előjegyzéshez kattintson ide!