Arcesztétika / Lézer / Anti-aging

Fibroma (futószemölcs)

Mi az a fibroma vagy futószemölcs?

A fibroma egy jóindulatú, általában bőrszínű vagy barna, puha tapintatú, kocsányos növedék. Bizonyos esetekben anyajegyekkel, időskori szemölcsökkel téveszthető össze.

Mi okozza a fibromát?

Elsősorban genetikai és hormonális tényezők felelősek kialakulásáért, de a bőr tartós dörzsölődése is hozzájárulhat kialakulásukhoz.

Veszélyes-e a fibroma?

A fibromák jóindulatúak, azonban pl. nyakláncba, ruházatba akadva könnyen sérülhetnek, ami vérzéssel is járhatnak. Ezen túl a nyakon, hónaljban, szem körül, illetve a test egyéb területein növekvő futószemölcsök / fibromák esztétikailag roppant zavaróak lehetnek.

Mik a fibroma eltávolítás módszerei?

Fibroma eltávolítás céljából nagyapáink a jól bevált lószőrt alkalmazták. A fibroma eltávolítás professzionális módszerei közül a sebészi eltávolítás, az elektrocauter (forró fémkacs) és az ablatív lézerek (pl CO2 lézer) említhetőek.

Marad-e nyoma a fibromának eltávolítást követően?

A fibroma eltávolítást követően a sebek néhány nap alatt gyógyulnak, alig felfedezhető nyomuk marad csupán. A látható hegesedés kockázata az fibromák méretével arányosan nő. Ha a lehető legszebb hosszútávú esztétikai eredmény elérése a cél, a fibromák mielőbbi eltávolítása jön szóba.

Fibroma

Fibroma eltávolítás debreceni esztétikai magánrendelésemen:

Fibroma eltávolításra magánrendelésemen is van lehetőség:

Debrecen esztétikai magánrendelés - Dr. Markó Lóránt bőrgyógyász

telefon: (70) 942 5088

cím: Debrecen, Varga u. 1, I. emelet, 2. ajtó.

A szolgáltatás előzetes bejelentkezést követően vehető igénybe. Az árakról az alábbi linkre kattintva tájékozódhat:

Árak


Ha szeretne megszabadulni a mindenbe beleakadó futószemölcseitől, kérem hívjon fel! Ne feledje, egy telefon hívás még nem jár elkötelezettséggel!


Ajánló:

Ha érdeklődik az esztétikai kezelések iránt, érdekesnek találhatja az alábbiakat:


Az előjegyzéshez kattintson ide!