Arcesztétika / Lézer / Anti-aging

Lézeres bőrcsiszolás - lézeres archámlasztás

Frakcionált CO2 lézeres bőrcsiszolás - lézeres archámlasztás

A frakcionált CO2 lézeres bőrcsiszolás eredményeként az aknés hegek telődnek, a ráncok simulnak, az arcbőr feszesedik, a nemkívánt pigmentáció halványodik.

A kezelés lényege, hogy az elöregedett / károsodott szerkezetű bőrt precizen irányított és szabályozott ezernyi mikro égési sérülés éri. Bőrünk érzi, hogy védőrétegét támadás érte, emiatt az elhalt bőrfelszínt teljesen megfiatalítja. Bőrünk megújul, szerkezetében fiatalabb, textúrájában simább, egyenletesebb lesz, a ráncok is simulnak. A kezelés értéke, hogy az új bőr természetes, "saját anyag", azaz elért eredmény nem "idegen", "kívülről bevitt" anyagoknak köszönhető.

A természetességnek megfelelően az új bőr is képes öregedni. A kezdeti kezeléssorozatot követően (amivel a korábbi lemaradás behozható) a sok éven át tartó jó eredmény megőrzése érdekében évente fenntartó kezelések szükségesek.

Páciensek kérdései

Milyen típusú bőrproblémák kezelésére, javítására használható a frakcionált CO2 lézer?

- Laza kötőszövet és bőr feszesítésére: finom és mély ráncok, táskás szemek

- Hegek kezelésére: aknés hegek, műtéti hegek, traumás hegek

- Pigmentfoltok halványítására: szeplők, májfoltok (melasma), gyulladás utáni nemkívánatos barna foltok

- Napkárosodott bőr felfrissítésére

Milyen hatása van a bőrre a frakcionált CO2 lézer kezelésnek?

- A frakcionált CO2 lézerrel kezelt bőrfelület feszesebbé válik, a szem alatti táskák, az arc ráncai simulnak, a hegek telődnek, a pigmentfoltok halványodnak.    

- Javítja a bőrtónust, bőrtextúrát: a bőrt lágyabbá, feszesebbé válik, az egyenetlenségek simulnak

- Csökkenti a finom és mélyebb ráncokat is (utóbbihoz erélyesebb kezelés szükséges)

- Összehúzza a tágult pórusokat az arcon, orron.

- Fiatalítja a bőr megjelenését nemcsak az arcon, a szem körül, de a mellkason, dekoltázson és az oly gyakran elhanyagolt kezeken is.

- Telíti a különféle besüppedt hegeket, pl akne és a sebészeti beavatkozás utáni hegeket

- Bizonyos esetekben a kiemelkedő hegek javulása is elérhető.

- Javítja, halványítja a hegek körüli nemkívánatos pigmentelszíneződést

- Halványítja a májfoltokat

 

 

A frakcionált CO2 lézer kezelés fájdalmas?

A fájdalom mértéke a kezelés során alkalmazott pontsűrűségtől, a kezelés erősségétől, mélységétől, az elnyelt hőtől, az okozott károsodástól függ.

Felületes kezelés érzéstelenítő nélkül is tolerálható, azonban a lézeres mélyhámlasztás során érzéstelenítő krém felvitele javasolt a kezelés előtt legalább fél órával.

Munkaképesség, gyógyulás, otthoni ápolás?

Általában a lehámláshoz szükséges idő 5 nap, amiből az első 2 mindenképp otthoni kezelést kíván. Amennyiben munkája során emberekkel találkozik, javasolt a teljes lehámlásig otthon tartózkodni.

A regenerálódási idő nem alkalmas családi rendezvények, party-k lebonyolítására. A házimunkában történő lemaradást sem erre az időre célszerű időzíteni. A legjobb, ha lehetőleg a hámlás lezajlásáig elvonul a világtól.

A gyógyulási idő és az otthonápolás szükségessége széles határok között változhat, ami összességében a kezelt probláma súlyosságától, a kezelés mélységétől függ. 

Mi fog történni a kezelés előtt?

A kezelés előtt egy személyes vizsgálat szükséges, amelyen felmérjük bőrének állapotát, javaslatot teszünk a kezelés szükséges mélységére, ami meghatározza a következményes lábadozási időszak hosszát. Amennyiben rövidebb lábadozást szeretne, a kezelést az igényeinek megfelelően módosítjuk.

A kezelés előtt és után 8 héttel kerülje a szolárium használatát és a napozást: ez fokozza a nem kívánatos pigmentáció megjelenését.

A kezelésre alapozó, parfüm nélkül érkezzen.

Kezelés előtt a kezelt terület szőrtelenítése szükséges. (A kezeléssel nem pusztítjuk el a szőrtüszőket, így a kezelés szőrtelenítésre nem alkalmas.)

Mire figyeljek kezelés után?

A kezelés után a megbeszélteknek megfelelő bőrápolás szükséges, amit a kezelés mélységétől függően személyre szabottan határozunk meg Önnek.

A kezelést követően még legalább 2 hónapig fokozott fényvédelem javasolt, amit a legjobb eredmény elérése érdekében ezt követően is érdemes fenntartani.

A frissen kezelt bőrt érő UV sugárzás fokozhatja a bőr barnulásának (hyperpigmentáció) kockázatát.

Mi várható a lézeres bőrcsiszolás után? Milyen lesz az arcom? Tudok majd vezetni?

A kezelést követően bőrpír, ödéma, égő érzés jelentkezik, mely a vezetést nem befolyásolja. A kezelés napján otthon az arc jegelése javasolt. Az első éjszaka a kezelés mélységének, így a  fájdalom mértékének függvényében fájdalomcsillapító alkalmazása szükséges lehet.

Főként a szemhéjakat is érintő kezelést követően a szemek körüli terület néhány napig tartó átmeneti duzzanata jelentkezhet, mely kezdetben igen kifejezett is lehet.

A kezelésre a pénteki napot javaslom, a hétvégét szánja a megfelelő bőrápolásra, regenerálódásra, mivel ez idő alatt az arc fokozottan feszülni, száradni, viszketni fog.

Általában a kezelést követő 5-6. napon (a kezelés mélységétől függően ettől jelentős eltérés is előfordulhat) sminkkel munkába tud állni.

Miért fontos annyira a fényvédelem? Nem túlzás egy kicsit az állandó fényvédő használat?

A kezelést követő 1-2 hónapban a felületesebb sebek gyógyulását követően is a bőr mélyebb rétegei továbbra is intenzíven regenerálódnak. A lézerrel kezelt bőr ilyenkor különösen hajlamosak a kóros pigmenttermelésre. Ha a gyógyuló bőrt akár kevés mértékű napfény vagy szolarium éri, a nemkívánatos bebarnulásnak (hyperpigmentáció) az esélye szükségtelenül megnő.

Ennek oka a következő: bőrünk úgy érzi, megfosztottuk jelentős védelmi vonalaitól (bőrvastagság és pigmentáció). Ha olyan behatás éri (pl.: UV fény), ami károsíthatja, fokozott védelmi mechanizmus indul be: bőrünk bebarnulhat.

Sajnos a napfény (nem csak a napozás), illetve szoláriumhasználat hatására a bőrünk ráncosodik. Minél több UVA fény éri a bőrünket, a ránckeltő hatás annál kifejezettebb. Ezzel hosszabb távon a már elért hatást is le tudjuk rombolni.

Mivel bőrgyógyász vagyok, itt ismételten szeretném felhívni a figyelmet a szolárium használat veszélyeire.

Mikor napozhatok a kezelés után? Mehetek-e szoláriumba?

Ha nem megoldható a kezelést követően legalább 2 hónapig a szolárium, a napozás, valamint a tartós napfény (pl. tartós szabadban végzett munka vagy egyéb időtöltés) kerülése, ezt a kezelést nem végezzük el Önnek.

A sebgyógyulást követően is elővigyázatosságból legalább 2 hónapon át rendszeres intenzív fényvédelem javasolt. Ennek hiányában a bőr nemkívánatos bebarnulásának (hyperpigmentáció) az esélye szükségtelenül megnő.

Mennyi idő alatt jelentkezik látható hatás? A hatás milyen tartós?

A hatás 2 lépésben alakul ki, amit egy 3. lépés követ.

1. lépés: bababőr stádium. Ennek során a bőrt ért sérülés hatására új bőr képződik, ami nagyszerű selymességgel, feszességgel jellemezhető. Ez a stádium kb. 1-2 hónapig tart.

2. lépés: fiatalodás stádium. Az bababőr érését követően bőrünk texturája idővel kezd ismét a korábbihoz hasonlóvá válni. Bár a feszesség, selymesség a kezdeti státiumhoz mérten csökken, az eredmény a kezdeti állapothoz mérten jobb lesz. Az elért eredmény hatására a saját bőre fiatalodik meg, az eredmény nem "külső termék" eredménye. Így a hatás addig tart, amíg a meglévő struktúrák ismét el nem kezdenek öregedni.

2+1. lépés: korosodás stádium. Az idő rohanása alól senki sem mentesül: ha bőrünket nem kezeljük, folyamatosan öregszik. Ha szeretné, hogy 10 év múlva természetes és jelentősen fiatalosabb legyen a megjelenése, a lézeres hámlasztás rendszeres ismétlése javasolt.


Bőrproblémák kezelése lézerrel

Beszélgetés a lézerek típusairól, általános felhasználási területeiről.

 Frakcionált CO2 lézeres bőrcsiszolás (lézeres mélyhámlasztás, lézeres finomhámlasztás) debreceni bőrgyógyászati, esztétikai és lézer magánrendelésemen

Frakcionált CO2 lézeres bőrcsiszolás (lézeres mélyhámlasztás, lézeres finomhámlasztás) elvégzésére lehetőség van debreceni bőrgyógyászati, esztétikai magánrendelésem. Cím: 4024 Debrecen, Varga u. 1., I. emelet, 2. ajtó. A 2-es csengővel a nőgyógyászati rendelőnél kell csengetni.

Az árakról, és az esetlegesen aktuális kedvezményekről az alábbi linkre kattintva tájékozódhat:

Árak

A szolgáltatás előzetes bejelentkezést követően vehető igénybe.

Ha felkeltettem érdeklődését, vagy kérdése van, kérem hívjon fel: (70) 942 5088.


Ha a technikai részletek is érdeklik, kérem, olvasson tovább.

Hogyan működik a lézeres bőrcsiszolás / frakcionált CO2 lézer kezelés?

A kezelés során a 10600nm hullámhosszúságú CO2 lézer a szövetek víztartalmában nyelődik el. A gyorsan elnyelt hő hatására a szövetek elpárolognak. Az így keletkező füstöt füstelszívóval vezetjük el. A CO2 lézerfény az infravörös spektrumban sugároz, így láthatatlan. Ha a lézer a szembe sugároz, vakságot okoz. Emiatt a kezelés során speciális védőszemüveg használata kötelező. A fentiek megelőzése céljából a kezelést vörös célzó dióda lézer is segíti.

A CO2 lézer ablatív

Ez azt jelenti, hogy a kezelés a hám felső rétegét megsérti, így a kezelést követően seb alakul ki.

A CO2 lézer coagulál

Ez azt jelenti, hogy az esetleges érsérülés esetén az erek záródása is megtörténik, így a kezelés során a sebzés ellenére sem keletkezik vérzés.

A lézeres bőrcsiszolás során használt CO2 lézer frakcionált

Ez azt jelenti, hogy a CO2 lézer nem teljes egészében égeti le a teljes bőrfelszínt. A leadott impulzus során a CO2 lézer fényét mikromotorok irányította tükrök rácsminta szerint eltérítik. Ennek eredményeként a kezelt felület egyenletesen "pöttyös" lesz.

Miért jó ha az arcom pöttyös lesz és apró sérülések keletkeznek rajta?

A kezelés során a bőr egy része épen marad, nem kezeljük, így a kezelt apró, oszlopszerű sérülések mélyebbre hatolhatnak a bőrben. Mélyebb kezeléssel mélyebb ráncok telíthetőek, nagyobb ráncok simíthatóak. A létrejött oszlopszerű sebek egyenletes, gyors szöveti regenerációt az ép szövetek biztosítják (l. alábbi ábra). Ennek eredményeként új kollagán képződik, az arc feszesebb lesz, ennek következtében a kisebb ráncok elsimulnak. Ránctalanító hatása tartós, mivel saját anyag képződik.

A CO2 lézer - Sokoldalú

A CO2 lézer használható a már említett frakcionált üzemmódban lézeres bőrcsiszoláshoz.

Emellett sebészi üzemmódban bőrnövedékek, szemölcsök eltávolítására is használható.

A frakcionált CO2 lézer - Személyre szabható

A lézeres bőrcsiszolás során használt ablatív, frakcionált CO2 lézer nyaláb tulajdonságai testre szabhatóak.

Pontsűrűség

A kezelés során a páciens igényeinek megfelelően mintázat sűrűsége is állítható. Ritkább pontsűrűséggel fiatal bőr finom felfrissítése, sűrűbb mintázattal igénybe vett bőr hámlasztása, csiszolása végezhető el. A pontsűrűség növelésével a hámlasztó hatás azért fokozódik, mivel az ép szövetek aránya a sűrűbb kezelési pontok miatt lecsökken. Ennek eredményesebb kezelés, de hosszabb lábadozási idő lehet a következménye.

Pontátmérő

A kezelés során állítható a lézernyalábok átmérője is. Nagyobb és sűrűbb nyalábbal akár 100%-os lefedettség is elérhető.

Kezelési formák

A frakcionált fejjel számos formában helyezhetőek egymás mellé a szöveti sérülést okozó CO2 lézer oszlopok, pl: négyszög, kör, hexagonális. A formák mérete kezelés közben a kezelt területnek megfelelően gyorsan állítható.

Kezelési irányok

A pontok elhelyezésének sorrendje is változtatható. Ez lehet egymást követő, kintről befelé, belülről kifelé irányuló. Lehetőség van spray módban a kényes területek egyenletesebb kezelésére.

A random üzemmódnak a kezelés biztonságossága szempontjából van jelentősége. Ekkor a frakcionált CO2 lézer a pontokat nem sorban egymás mellé, hanem véletlenszerűen helyezi el. Ezzel biztosítható a szövetek optimális lehűlése, hisz az egymás melletti pontok kezelésekor a szövetek túlzott hőterhelése jöhet létre.

A frakcionált CO2 lézer kezelés - Biztonságos

A készülék fejlett bőranalizáló rendszerrel működik. Ennek segítségével a készülék meghatározza a páciens bőrtípusát és annak hidratáltságát. A készülék ennek alapján tesz javaslatot a biztonságos kezelésre, ami a tökéletesebb hatás érdekében egy következő kezelés alkalmával még tovább személyre szabható a már elért eredmény függvényében.


Ajánló:

Érdeklődik a ránctalanítás lehetőségei iránt? Az alábbi linkre kattintva tájékozódhat:

A ránctalanítás lehetőségei

Ha érdeklődik a ránctalanítás és az egyéb esztétikai kezelések iránt, érdekesnek találhatja az alábbiakat:

Ha nemcsak szépülni, de fiatalodni is szeretne, kérem hívjon fel: (70) 942 5088.

Ne feledje, egy telefon hívás még nem jár elkötelezettséggel!


Az előjegyzéshez kattintson ide!