Arcesztétika / Lézer / Anti-aging

Botulinum kezelés

Miért alakulnak ki az orrgyök területén lévő "haragos" ráncok, a homlok ráncai és a szem körüli szarkalábak?

A fenti ráncok a mimikai izok működése következtében kialakult dinamikus ráncok. Az izmok túlzott működésének hatásai az alábbiak:

Az orrgyök területén lévő izmok összehúzódva a homlok bőrét lefelé húzzák, valamint a bőrt az orrgyök területén ráncba emelik. Az így kialakult "haragos" ráncok az arcnak negatív, gyanakvó benyomást kölcsönözhetnek.

A homlok bőre alatt lévő nagy izom a homlok bőrét felfelé húzza, ennek hatására a homlokon a haránt irányú ráncok keletkeznek.

A külső szemizom összehúzódva - hunyorgáskor, mosolygáskor - emelik ráncba a szem körüli bőrt. Így alakulnak ki a szarkalábak.

Sokat használom a mimikai izmaim, sokat mosolygok. Lehet-e ennek hosszabb távon bármilyen esztétikai következménye?

Aki sokat mosolyog, az "belső szépséget" sugárzik. Ez megszépít mindenféle esztétikai hibát. 

Azonban a túlzott mimika használata a bőrt a homlok, orrgyök, szem körüli területen idővel maradandóan ráncba emelheti, betörheti. Ebben az esetben az izomok teljes nyugalmi állapota mellett is látható marad a ránc mélye. Ez leginkább az orrgyök területén lehet nemkívánatos a "haragos" tekintet miatt.

Milyen megoldás létezik az orrgyök, homlok és szem körüli ráncok kifejlődése ellen?

Az első és legolcsóbb "kozmetikum" az alvás.

Ezen túl fontos a dohányzás és a túlhajszoltság kerülése, a szervezet fokozott hidratálása.

A szem körüli ráncok megelőzésére nyáron napszemüveg használata javasolt: a hunyorgás mellőzésével a korai ráncosodás, valamint a túlzott UV sugárzás kivédésével az időskori szürkehályog kialakulása is megelőzhető.

Amennyiben a ráncok kialakulásának megelőzése cél, ha tudjuk, kerüljük a túlzott mimikát.

Ha egyszerűen csak élvezni szeretnénk az életet, és szeretnénk megszabadulni a már kialakult dinamikus ráncainktól, Botox / Dysport kezelés javasolható.

A túlságosan aktív mimikai izmok relaxálásával a ráncok "maguktól" elsimulnak, hisz nem lesz felfokozott izomműködés.

Fontos továbbá, hogyha a túlzottan igénybe vett izmokat relaxáljuk, nem csupán ránctalanító hatást érhetünk el, hanem megelőzhetjük a nemkívánatos ráncok kialakulását is!

A Botox kezelés nemcsak ráncok kezelésére, hanem a nemkívánatos ráncok megelőzésére is használható!

Miért nem javasolt a dinamikus ráncok elsődleges hialuronsavas feltöltése?

Ráncos a homloka és feltöltetné hialuronsavval? - Nem jó ötlet.

Gondoljuk végig: Ha ráncolom a homlokom: mély ráncaim lesznek. Ha ezt felöltöm hialuronsavval, akkor a homlok izomzatának ellazításával a homlok bőre kisimul. Mi marad? A haránt irányú hialuronsav "dudorok" a homlokban.

Számolnunk kell azzal is, hogy az intenzív izommunka következményeként a behelyezett hialuronsav az izommunka következtében elmozdulhat a helyéről vagy csomósodhat.

Valójában az orrgyök, homlok és szem körüli terület dinamikus ráncainak legjobb kezelési megoldása a Botox / Dysport kezelés: a túlfokozott izommunka csillapításával ez adja a legjobb esztétikai megoldást, a kezelés pedig biztonságos.

Mit tehetek, ha már a fent említett mély redők kialakultak?

Ebben az esetben is sokat segít a botox kezelés, azonban a legtökéletesebb eredmény elérése érdekében ezt követően(!) töltő anyagok használata is szükséges lehet. Erre a célra fontos, hogy ne a hagyományosan alkalmazott hialuronsavakat, hanem újabb fejlesztésű, ún. rugalmas hialuronsavat alkalmazzunk.

A fenti célra rendelőmben a svájci Teoxane cég Teosyal töltőanyagaiból a legújabb fejleszésű, rugalmas, RHA (Resilient Hialuronic Acid) termékeit használom. Bár a készítmény az egyik legdrágább a piacon, véleményem szerint azonban a készítmény fizikai tulajdonságai miatt az egyik legjobban használható. Emiatt javaslom ennek alkalmazását.

Ha további részletekre kíváncsi a termékvonalat illetően, ide kattintva tekintheti meg a gyártó honlapját.

A túlzott működésű izmok relaxációja, és ezt követően a megfelelő rugalmasságú(!) hialuronsav használata azért fontos, hogy az anyag esetleges elmozgását megakadályozhassuk, biztosítva, hogy ne alakulhasson ki csomósodás.

Mielőtt a dinamikus területek (pl.: orrgyök, homlok, szem körüli terület) hialuronsavas feltöltésén gondolkozna, fentiek miatt kérem alaposan tájékozódjon a beavatkozás részleteiről, illetve a beadandó hialuronsav fajtájáról, tulajdonságairól, rugalmasságáról, hogy a nemkívánatos szövődményeket megelőzhesse!

Ha szeretne tájékozódni a Botox / Dysport kezelés részleteiről, olvasson tovább, vagy ha kérdése van

keressen fel telefonon!

Mi az a Botox / Dysport kezelés? Hogyan működik?

A Botox / Dysport kezelés során a Clostridium botulinum nevű baktérium által termelt, tisztított anyagot jutattunk egy nagyon vékony, 100ml-es, 30G-s finom tűt tartalmazó inzulinos fecskendő segítségével a kórosan túlműködő arci izmokba, melyek ettől ellazulnak, a ránc kisimul.

A kezeléshez az Ipsen francia cég Dysport nevű termékét használom. A készítmény sajátságainak következményeként a konkurens termékekhez képest akár kevesebb szúrással is elérhető a kívánt eredmény.

Meddig tart a hatása?

Általában 3-4 hónapon át, de ebben jelentős személyi eltérések lehetnek. Az aktív élet, sport, napozás, szauna a hatás időtartamát rövidíthetik.

Veszélyes?

Megfelelően alkalmazva a Botox / Dysport kezelés biztonságos, a botulinum toxint pedig a szervezet lebontja. Emiatt a ritkán előfurduló mellékhatások átmenetiek. A leggyakrabban előforduló szövődmény nem is a toxinnal, hanem a beadással kapcsolatos: a bevérzés néhány hét alatt nyomtalanul felszívódik. Ezen túl előfordulhat fejfájás, hányinger, átmeneti szemhéj lógás, illetve influenzára emlékeztető tünetek.

Botox / Dysport kezelés - Debrecen esztétikai magánrendelés:

Botox / Dysport kezelésre debreceni magánrendelésemen is van lehetőség:

Debrecen esztétikai magánrendelés - Dr. Markó Lóránt bőrgyógyász

telefon: (70) 942 5088

cím: Debrecen, Varga u. 1, I. emelet, 2. ajtó.


Botox / Dysport kezelés - Nyíregyháza esztétikai magánrendelés:

Botox / Dysport kezelésre nyíregyházi esztétikai magánrendelésemen is van lehetőség:

Nyíregyháza esztétikai magánrendelés - Dr. Markó Lóránt bőrgyógyász

telefon: (70) 942 5088

cím: Nyíregyháza, Hatzel tér 1, 100 Éves Patika, 1. rendelő.


A szolgáltatás előzetes bejelentkezést követően vehető igénybe. Az árakról az alábbi linkre kattintva tájékozódhat:

Árak


Ha nemcsak szépülni, de fiatalodni is szeretne, kérem hívjon fel! Ne feledje, egy telefon hívás még nem jár elkötelezettséggel!


Ajánló:

Ha érdeklődik az esztétikai kezelések iránt, érdekesnek találhatja az alábbiakat:


Az előjegyzéshez kattintson ide!